De impact van Corona op uw business

17-11-2020 - Uncategorized

De ene crisis is net voorbij en we krijgen al weer te maken met een nieuwe uitdaging! De impact van Corona op uw bedrijfsvoering. Heeft u al gebruik gemaakt van de overheidsmaatregelen?

Veel banken en ook non-bancaire instellingen bieden de mogelijkheid om met overheidssteun zoals BMKB-C en het Klein Krediet Corona, toch nog aan een financiering te komen om tijdelijke tekorten op te vangen.

Uiteraard willen de financierende partijen een goede onderbouwing, veelal in de vorm van een liquiditeitsbegroting, waaruit blijkt dat u in de periode na Corona aan uw financieringsverplichtingen kan voldoen. Voor veel ondernemers is het moeilijk om te voorspellen hoe de zaken de komende periode zullen lopen. De buffers die door de jaren heen zijn opgebouwd zijn geslonken. Maak goede afspraken met uw personeel en maak gebruik van de overheidsmaatregelen. Indien u uw bedrijfsmodel kunt omgooien, dan is het zaak om uw creatieve kant van het ondernemerschap in te zetten. Ga nieuwe samenwerkingsverbanden aan, leer van mogelijkheden uit andere branches, denk out of the box. Mocht dat voor u echter geen optie zijn, laat u dan adviseren door een zakelijk adviseur zodat deze uw financiele situatie in kaart kan brengen. Het is key in deze situaties om het overzicht te bewaren en op basis van dit overzicht onderbouwde keuzes te maken.

Succes, you got this!

Neem contact met ons op voor een gesprek!